Lite förklaring på vad jag gjort på jobbet !

Jag fick i uppgift av chefen att sätta upp våran interna miljö. Men tvyärr så har jag inte all kompetens som behövdes. Så därför togs en gammal kompis till chefen in som gjorde en sjuktkomplex och tyvärr inte färdigjord miljö.

Det han inte fick och lira var lite regler för brandväggen men annars fungerade de mesta.

1. Sätta upp nya virutella maskiner - KLART!
2. Konfiguera AD, DHCP, DNS - KLART!
3. Konfiguera Mail - KLART!
4. Sätta upp VPN - KLART!
5. Ordna till en Spamfilter och mail scanner - 10% KLART!
6. Göra allt snyggt och prydligt - 0%

Så som ni ser och ni som fattar så är de ganska mycket som gjorts. Jag är tacksam för min kollega Johan som hjälpt mig med att sätta upp detta.

Helgen som var

Då har man lite att säga igen då :D

Först vill jag berätta om när jag stod på Insparation Day här i sthlm. Då gick de runt en äldre dam som plockade åt sig allt och då menar jag allt som alla delade ut gratis, penor, reklamblad, små godis, tuggumin etc. Från vårt stånd hade hon tagit 2 kassar med information från Dell, 5 st mint askar, 4 pennor och 2 usbminnen.

Nu när det är förklarat så såg jag henne i lördags när jag skulle ta en kvällsburgare på Max. Troligtvis så gick hon säkert in och sa "jag skulle vilja ha en kopp kaffe efter maten" Sen satt hon säkert där i flera timmar och bara drack kaffe. Inte för att jag är avundsjuk, för de kaffet där är grymmt blaskigt och inte gott.

Sen efter det skulle jag till belgo för att ta 1 öl, de blev tyvärr 4 st. 2 julöl. Carolus X-mas och Gordon, samt någon annan konstig trippel och en liten liten öl :P
Satt och pratade med en vakt halva kvällen som jobbar på Bern's. Lite kul vilka folk man träffar när man är på belgo. Jag som skulle stannat 1 timme. Blev kvar till 12.

Det dumma var ju att jag skulle jobba i västerås på söndagen. Så när jag kom hem blev lite de lite msn, smsande till några och ett samtal. Så somnade inte förrän typ 02.00. Så ungefär 3 timmars sömn fick man !
Men söndagen gick lysande !

RSS 2.0